Anii 2000

24 Iunie 2010, 12:26

Anul 2000

Ianuarie - Redactia Invatamant "Programe Educationale inaugureaza o noua emisiune Chipuri ale celebritatii" pe canalul Romania Cultural pe durata a 30 de minute, miercuri ora 19:30.
• Pe canalul Romania Muzical se difuzeaza emisiuni dedicate lui Eminescu astfel: Forumul Coral sub genericul pe versuri eminesciene in ficare marti, iar in fiecare vineri intre orele 16:00-17:00 programul "Univers muzical romanesc".
Ianuarie 15 - Pe canalul Radio Romania Actualitati in cadrul emisiunii "Viata ca un spectacol" se difuzeaza o editie speciala dedicata lui Eminescu.
Ianuarie 27 - S-a stins din viata Aurel Grigoras, dirijorul Corului Academic al SRR.
Februarie - Dictionar de literatura romana.
Februarie 9 - "Vorba dulce romaneasca si polisemia cuvintelor cheie in opera lui Mihai Eminescu".
Februarie 11 - Corespondente spirituale Mihai Eminescu si George Enescu .
Februarie - La Centrul de Presa al Casei Radio s-a decernat medalia anului 1999 Papei Ioan Paul al II-lea de catre Societatea Romana de Radiodifuziune.
Februarie - In intampinarea Olimpiadei de la Sydney, Canalul Romania Actualitati difuzeaza in fiecare marti la ora 10:30 emisiunea "Campionatul amintirilor" ce aduce in prim plan sportiv roman de prestigiu , campionii olimpici.
Februarie - Radio Iasi inaugureaza o emisiune muzicala difuzata in fiecare vineri seara de la ora 19:15 la ora 21:00 si de la 21:30 la la ora 22:00, "Univers Muzical" ce-si propune un dialog al muzicii cu lumea.
• S-au difuzat sub genericul "O zi pentru integrare" la Radio Romania emisiuni pe Romania Actualitati "Ora fierbinte" in 15 februarie, ora 12:00 cu titlul "Romania intr-o Europa a cetatenilor".
Februarie 15 - Pe canalul Romania Cultural intre orele 20:00 - 21:00 jurnalistii din domeniul cultural participa la seminarul "Cultura, o investitie pe termen lung - premise pentru o strategie culturala in Romania" dezbat probleme culturale.
Februarie 16 - Emisiunea Multiplex "Ecouri Europene la inceperea negocierilor de aderare a Romaniei in UE".
Februarie 17 - Pe canalul Romania Cultural emsiunea "Magister Marconi - Totul despre Europa, ora 10:30, emisiune in care se dezbat problemele culturale ale aderarii.
Februarie 17 - Se lanseaza in eter primele emisiuni in limba engleza la Radio Romania International.
Martie - Radio Romania Tineret lanseaza in eter prima emisiune "Maraton in Blue Jeans", duminica intre orele 13:15-20:00.
• Radio Romania Cultural lanseaza in fiecare duminica la ora 15:00 emisiunea "Clipuri si masti" o suita de emisiuni menite sa valorifice fonoteca de teatru a SRR.
Martie - In direct prin satelit Uniunea Europeana de Radio transmite mai multe specatcole de la opera Metropolitana din New York.
Martie 14 - Studioul Radio Craiova incepe sa emita si banda vest, pe frecventa 92, 00 Mhz
• Antena Satelor formeaza un nou format al emisiunii:"Fire de Tort" - difuzata in fiecare joi la orele 19:15. Emisunea este una interactiva relaizata prin interventia taranilor cat si autoritatilor locale.
Martie 16 - Pe canalul Romania Tineret se transmite emisiunea "Aventura Cousetau" care se va difuza de doua ori pe luna timp de treisprezece saptamani".
Martie 24 - Radio Constanta inaugureaza Sistemul Digital de emisie automata; sistemul este implementat de Studiourile Publice de Radio din Orlando.
Martie 26 - Canalul Romania Muzical transmite o serie de concerte "Bach si epoca sa" non stop multiplex prin Satelit de la Uniunea Europeana de Radio.
Martie 30 - Canalul Romania Cultural organizeaza la Muzeul Literaturii Romane cea de-a V-a editie a seminarului national de Jurnalism Cultural. Manifestarea a cuprins doua sectiuni: publicistica eminesciana si "Cum mai vii tu, Eminescu?".
Aprilie - Se lanseaza in eter emisiunea saptamanala " Generatia 2000" care-si propune promovarea tinerilor interpreti romani.
• Radio Constanta inaugureaza emisiunea "Panoramic social" difuzata zilnic intre orele 11:00 - 12:00.
Aprilie 1 - Antena Bucurestilor functioneaza dupa noua generatie de programe care se doreste sa vina in intampinarea dorintelor cetatenilor.
• Radio Cluj difuzeaza o noua emisiune in fiecare miercuri intre orele 19.10 - 20.00 intitulata "Rotonda literara", emisiune de actualitate literara.
• Pe canalul Romania Actualitati in cadrul emisiunii "Studio deschis se difuzeaza serialul "Istoria Jocurilor Olimpice" in fiecare marti de la ora 10:30.
Aprile - Radio Iasi isi propune in ficare vineri intre orele 14:00 - 15:00 sa difuzeze emisiunea "Turism 2000" prin intermediul careia ascultatorii sai pot calatori si peste hotare.
• Radio Cluj lanseaza emisiunea "Pe scena Istoriei" emsiune de cultura istorica.
• Radio Craiova lanseaza o emisiune cu public difuzata in fiecare duminica la orele 14:00.
• Radio Timisoara difuzeaza de luni pana vineri intre orele 16:00-18:00 o emisiune caleidoscopica pe trei paliere : cultural - educativ; de diverisment; de actualitatate culturala.
• Radio Targu Mures difuzeaza in fiecare miercuri intre orele 9:00 - 9:30 "Varsta a treia".
Aprilie 15 - Se organizeaza primaeditie a Targului de carte Gaudeamus la Cluj - Napoca.
Aprilie 20 - Canalul Romania Tineret - Radio 3 inaugureaza in fiecare joi la ora 11:00 o emisiune "Blue Jeans. Life - Style".
Aprilie 21 - Societatea Romana de Radiodifuziune inaugureaza la Sibiu primul post local public organizat in cadrul unei institutii de invatamant superior.
Mai - Radio Romania International poate fi receptionat si pe Internet in Real Audio.
• Radio Timisoara difuzeaza in fiecare duminica intre orele 18:05 - 19:00 o emisiune consacrata romanilor de pretutindeni intitulata "Astra romana".
• Radio Romania Tineret lanseaza in eter prima emisiune maraton Blue Jeans, duminica intr orele 13:15 - 20:00.
Mai 1 - Radio Craiova include in grila de programe emsiunea "Catharsis" revista radiofonica de literatura si arta, difuzata saptamanal, vinerea la ora 09:45 - 10:00.
Mai 4 - Radio Antena Bucurestilor inaugureaza o noua cabina digitala T28.
Mai 11 - Societatea Romana de Radiodifuziune participa la a treia Conferinta Interbalcanica Radio-Tv care s-a desfasurat in Turcia in statiunea Kener din Antalya.
Iunie - Romania Actualitati include in grila de vara emisiunea "Clipa de viata - Clipa in direct " de luni pana joi intre orele 11:00-12:00. O alta emisiune noua la Romania Actualitati este "Ascultam ascultatorii"- difuzata zilnic intre orele 12:00-13:00.
Iunie 17 - La Varna s-a incheiat un acord de colaborare intre Radiodifuziunea Bulgara si Societatea Romana de Radiodifuziune. Intre altele acordul prevedea realizarea unor emisiuni tip duplex.
Iunie 25 - Se incheie acordul de colaborare bilaterala intre Societatea Romana de Radiodifuziune si Radiodifuziunea turca "Vocea Turciei".
Iulie - Romania Cultural transmite in fiecare sambata la orele 18:00 o noua emisiune "Vecernii culturale".
Iulie 25 - Pentru prima oara se transmite in direct prin intermediul VER Festivalul Bayreuth. Spectacolele sale erau destinate exclusiv publicului din sala.
August - Romania Actualitati inaugureaza o noua emsiune "Clipe de Viata" - difuzata in fiecare luni incepand cu ora 11:03, emisiune care-si propune o trecere in revista a evenimentelor saptamanii in curs.
August 3 - La Cluj s-a inaugurat un nou emitator in banda FM 95, 6 MHZ.
Septembrie Radio Craiova inaugureaza emisunea "Magazin radiofonic duminical" - emsiune difuzata pe parcursul a doua ore.
Noiembrie 1 - Societatea Romana de Radiodifuziune incheie un acord cu Radio National Mexican.
Decembrie 1 - Canalul Romania Muzical incepe difuzarea in fiecare noapte intre orele 01:00-07:00 un program de muzica intitulat "EuroClassic Notturno" preluat de la Uniunea Europeana de Radio.
Decembrie 3 - Intra in functiune emitatorul de mare putere de pe Semenic care va emite pe frecventa 105,6 MHZ. Aceasta face parte din strategia SRR de acoperire in conditii optime a teritoriului si modernizarii retelei de emitatori.
Decembrie 6 - Radio Romania Tineret initiaza emisunea "Citesc, deci exist".

Anul 2001


Ianuarie - Canalul Romania Muzical inaugureaza o noua emisiune consacrata muzicilor traditionale " Glasul Pamanatului" in fiecare joi de la ora 20:30.
1 Februarie 2001 - A fost inaugurata Camera stirilor, echipata cu cel mai performant nivel tehnologic al momentului, cu un sistem computerizat care asigura permanenta conectare la multitudinea de fluxuri informationale, selectarea rapida a stirilor si accesarea in timp real a tuturor informatiilor care sunt stocate in memoria serviciului.
• A fost asigurat accesul departamentelor catre informatiile necesare desfasurarii activitatii lor, prin reteaua interna de calculatoare.
• S-a pus piatra de temelie a blocului tehnic de productie al studioului de Radio Iasi.
A fost inaugurata noua platforma tehnologica a Centrului National de Comunicatii de la Cheia.
• Edittura "Casa Radio" initiaza seria Magister a colectiei "Biblioteca Radio" cu volumul eveniment "Sfaturi pe intunerec" de Nicolae Iorga, prima editie critica si integrala a conferintelor radiofonice al marelui carturar din perioada 1931-1940.
• Canalul Romania Muzical initiaza pentru ascultatorii interesati de opera, emisiunea "Opere" , difuzata zilnic timp de o ora.
Aprilie 1 - Radio Romania International preia pentru Europa emisunea "Maraton Blue Jeans"
Aprilie 20 - Se semneaza un acord de colaborare intre Societatea Romana de Radiodifuziune si Radio France International. Acordul vizeaza producerea de emisiuni tip duplex avand drept scop imbunatatirea relatiei intre ascultatorii celor doua tari.
Aprilie 21 - Acord intre SRR si Radiodifuziunea Publica Olandeza prin care aceastea doteaza studiourile SRR din Targu Mures cu aparatura digitala si pregateste redactori si tehnicieni romani.
Mai - Redactia Invatamant - Programe educationale impreuna cu Liga Romana pentru Sanatate mintala initiaza pe Canalul Romania Tineret emisiunea Conflictul si pe Canalul Romania Actualitati rubrica Psiho - sanatate in cadrul Companiei Anului Mondial al Sanatatii Mintale.
Mai 10 - SRR participa la "Forumul radiofonic european" desfasurat la Torrenolinos in Spania si este consacrat viitorului informatiei si serviciilor publice de radio.
Mai 11 - La Timisoara se semneaza acordul Cadru dintre Societatea Romana de Radiodifuziune si Radiodifuziunea Slovaca care prevede schimburi de corespondente specializate in domeniu tehnic si schimburi de emisiuni.
Mai 15 - Radio Romania Tineret marcheaza Ziua Internationala a Familiilor printr-o emisiune "Zona Familiei Romane".
Iunie - Radio Resita isi monteaza o cabina digitala cu un pupitru On Air 2000 - fapt ce imbunatateste mult audienta.
Iunie - Radio Craiova propune ascultatorilor sai, noi emisiuni muzicale.
Iunie - Radio Craiova isi reorganizeaza programele muzicale difuzand emisiuni de diverse genuri muzicale. Pentru iubitorii muzicii culte "Fonoteca melomanului, intalnire saptamanala". Sambata la ora 19:15, iar duminica la aceeasi ora "Jazz fara pretentii"; muzica populara este prezenta in doua emisiuni. "Radio melodii" si "Foaie verde maghiran" iar muzica usoara are alaturate emsiunile: "Rock festival", de luni pana vineri la ora 09:30; "Portret pe portativ" - la orele 19:15 in fiecare zi; sambata la ora 13:15 "Top 10 rock" iar alte doua emisiuni : "Partitura de sambata - ora 20:00 si Radio Fan - duminica ora 16:30.
Iunie 19 - Editura Casa Radio lanseaza volumul "Nicolae Iorga. Sfaturi pe intuneric" ce restituie in premiera integralitatea conferintelor radiofonice ale marelui invatat.
Iulie - Radio Romania Cultural lanseaza o noua emisiune "Caravana Culturala" difuzata de marti pana vineri intre orele 18:00-19:00. Emisiunea-si propune sa puna in direct ascultatorii cu problemele culturale specifice fiecarei zone.
• Radio Romania Actualitati initiaza noi emisiuni precum: RadioCotidian. In fiecare luni alternativ la orele 11:00 se difuzeaza "Audienta radio", "Ascultatorii la ghiseu" si "Un live sub soare". De asemenea apar noi emisiuni de divertisment : "Memoria radioului (voci celebre din fonoteca)"; "Asta e vacanta mea"- difuzata sambata la pranz; "Radionovela fara sfarsit".
Iulie - Radio Romania Muzical isi lanseaza un nou slogan "Muzica tuturor veacurilor, tot timpul".
Iulie - Radio Romania Tineret isi propune difuzarea unei noi emisiuni "In alb si negru" in fiecare seara de luni de la ora 20:00.
Iulie 1 - Incepe difuzarea programului estival "Radio Vacanta Copiilor" un program interactiv ce se poate asculta in tabere de copii si tineret de la Navodari, zilnic intre orele 09:00 - 12:00 si 15:45 - 18:30.
• Se difuzeaza urmatoarele emisiuni religioase: Radio Romania Actualitati - "Floarea darurilor" - joia, ora 20:30, emisiune de actualitate religioasa. "Cuvant si suflet" - marti si miercuri ora 20:30 - Catehism radiofonic. "Ecumenica. Biserica in societate" - vineri orele 20:30. "Imparatsire din Cuvant" - Sambata ora 16:30. Aprofundare a mesajului Evangheliei. "Adevar si lumina" - duminica ora 20:00 - popasuri la lacasuri de cult.
Iulie - Radio Romania Tineret lanseaza o noua emisiune, "Mondo Comunicando" in fiecare a doua zi de moiercuri ora 20:00.
August - Radio Romania Cultural transmite in direct doua concerte din cadrul festivalului BBC - Proms 2001.
August - Radio Romania International impreuna cu prefectura Judetului Gorj, Primaria Municipiului Targul Jiu si Consiliul Judetean, organizeaza concursul cu titlul "Anul 2001 - Anul Brancusi".
• "Oglinda retrovizoare" este emisiunea inaugurata cu prilejul Salonului Auto de la Frankfurt si isi propune sa informeze ascultatorii asupra noutatilor de pe piata auto, informatii rutiere.
August 14-16 - Se desfasoara la Vigovord in Ucraina, a III-A editie a Festivalului International de emisiuni radiofonice si de televiziune pentru minoritati. Cu acest prilej, jurnalistii romani primesc 10 premii din totalul de 23 premii ale festivalului.
Septembrie 16 - Radio Romania Tineret lanseaza in eter o noua emisiune saptamanala in erial intitulata "Zeii lui Olimp".
Septembrie 26 - Canalul Radio Romania Tineret lanseaza emisunea "Varsta de aur" dedicata comunicarii intre generatii.
Octombrie - Radio Constanta intiaza o noua emisiune de divertisment si informatie, intitulata "Radio Constanta.ro" in fiecare duminica la ora 14:00.
• "Buna seara prieteni" este o noua emisiune difuzata de luni pana vineri intre orele 19-22:00 de Radio Constanta. Emisiunea este una de informatie si muzica.
Noiembrie - Emisiunea "Mediateca. Etica si Estetica difuzata in fiecare miercuri pe Canalul Romania Cultural isi imbogateste continutul cu rubrica "Timp si destin".
Radio Constanta lanseaza o noua emisiune interactiva pe 109 Khz sau 101,1 Mhz in fiecare sambata "Top 5 Radio Constanta".
• Canalul Radio Romania Cultural lanseaza emisiunea " Seara vrajbei noastre" dedicata unor dezbateri culturale.
Noiembrie - Radio Constanta lanseaza in eter emisunea "Ceasul al treisprezecelea", difuzata in fiecare duminica la ora 10:00.
Noiembrie 2 - Se pune piatra de temelie a noii cladiri a postului Radio Moldova.
Colaborarea dintre Radiodifuziunea Romana si Radiodifuziunea slovaca este marcata de lansarea emisiunii in limba slovaca la radio Resita.


Anul 2002


• Radio Romania realizeaza emsiuni dedicate lui Caragiale, pe toate posturile.
• Radio Resita realizeaza in comun cu Radio Novi Sad (Serbia) o emisune in fiecare sambata la ora 10:00 intitulata "Oaspeti la ei acasa".
• Radio Resita inaugureaza un nou studio de radio intitulat "Hercules".
Martie - Radio Romania Actualitati lanseaza "RadioCotidian" emisiune zilnica de luni pana vineri intre orele 12:15 - 13:00, emisiune de informatie.
• Societatea Literar artistica Tibiscum confera Postului Radio Resita o diploma de excelenta pentru intreaga activitate.
• Radio Romania Actualitati lanseaza emsiunea "Noapte buna", difuzata in a treia si a cincea sambata intre orele 23:00-03:00.
• Aprilie Teatrul National Radiofonic primeste trei nominalizari la Gala Premiilor UNITER cea de-a zecea editie.
• Radio Timisoara lanseaza noi emisiuni sportive precum "Oglinda retrovizoare" difuzata in fiecare luni orele 19:15 - 20:00 dedicata evenimentelor portive "pe patru roti" si Fotbal Club in fiecare luni la ora 20:05 - 20:50, emisiune dedicata fotbalului.
Mai 23:30 Societatea Romana de Radiodifuziune participa la cea de a XII-a editie a "Saptamanii Internationale a Muzicii Noi".
• Canalul Radio Romania muzical transmite prin intermediul Uniunii Europene de Radio, Specatcolul Muzical al lunii".
Mai 1 - Radio Timisoara lanseaza o noua emisiune "Imagini sonore" difuzata bilunar de la orele 18:10, fiind singura emisiune de Radio din Romania aflata sub egida UNESCO.
Aprilie 20 - Radio Romania International participa la Bologna la reuniunea anula a "Asociatiei Italiene a radio ascultatorilor" prilej cu care s-au intalnit cu ascultatorii noi.
Aprilie - Radio Timisoara inaugureaza o noua emisiune "Intre plus si minus", difuzata in fiecare miercuri la ora 19:15 si dedicata problemelor tineretului.
Mai - Radio Timisoara lanseaza emisiunea "Imagini Sonore", singura emisiune de radio din Romania aflata sub egida Unesco. Emisiunea este bilunara si se doreste a fi o fresca a regiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa.
• Radio Timisoara lanseaza o noua emisiune, "Imagini sonore", difuzata bilunar de la orele 18:10 fiind singura emisiune de Radio din Romania aflata sub egida UNESCO.
Iunie -Radio Romania Muzical primeste la Festivalul "Primavara la Shanghai "Clopotul de Aur" pentru emisunea "Intr-o lume a timpului". Totodata emsiunea a mai primit premiul pentru cea mai buna conceptie.
• Radio Romania Interantional a primit mai multe diplome de excelenta din partea Camerei de Comert a Municipiului Bucuresti si a Romaniei si a Societatii Comerciale Romexpo.
• Radio Romania Tineret initiaza un nou ciclu de emisiuni Specatacol "Povestiri din studioul artelor"
• Radio Romania Cultural propune ascultatorilor noi emisiuni precum "Itinerarii Spirituale" emisiune realizata su Ministerul Culturii in fiecare sambata intre orele 18:00-19:00; La douasprezece trecute fix - ciclu de emisiuni de luni pana vineri cu cu fragmente din opera lui I.L.Caragiale ; Enciclopedia stiintelor umane; Amintiri cu si despre scriitori; Amintiri cu si despre actori; o noua emisiune concurs "Pantheonul maestrilor" iar in ultima saptamana din luna emisune dedicata ascultatorilor fideli si postului "Radio Romania Cultural'".
• Radio Romania Cultural inaugureaza o noua emisiune muzicala de dialog cu ascultatorii in fiecare sambata la ora 22:15, "Totdeauna Muzica".
Iulie 18 - Postul Radio Romania Tineret lanseaza un nou format al emisunii "Zodiac".Ea la plural" - difuzata joia de la ora 18.
Iulie - Pentru prima data, Roamania a fost desemnata membra a Consiliului de Administratie al UER.
Iulie - Radio Romania Actualitati lanseaza in eter noua emisiune "Viata in Imagini Sonore", difuzata in fiecare marti, si are ca punct de plecare ideea ca : "Imaginie isi pierd intensitatea mai repede decat sunetele".
Iulie 24 - Radio Romania Cultural lanseaza emisiunea "Enciclopedia stiintelor omului" difuzata in fiecare miercuri la ora 12:30. Emisiunea cuprinde mai multe rubrici grupate in jurul conceputului "Humanitas".
Iulie - Radio Romania International isi invita ascultatorii sa participe la un nou concurs "Delta Dunarii - templu european al naturii" regizat cu prilejul "Anului International al Ecoturismului".
August 15-18 - Societatea Romana de Radiodifuziunea participa la Vigorod la Festivalul de emisiuni radiofonice si de televiziune unde a primit doua premii.
Septembrie19-24 - SRR organizeaza impreuna cu Uniunea Scriitorilor Festivalul International "Zile si Nopti de literatura".
Noiembrie Radio Romania Cultural transmite joi seara din doua in doua saptamani intre orele 22:15 - 23:15 emisiunea "Credo, ergo, sum" emisiune ce-si doreste sa discute legatura cu Dumnezeu a intelectualului si perspectiva profesiei sale. Alternativ, in acelasi spatiu emisiunea "Dialogurile bunului credincios".
Noiembrie 1 - Radio Romania Cultural intiaza emsiunea "Bijuterii muzicale - armonii istorice".
Noiembrie 2 - Radio Romania Muzical initiaza o emisiune-spectacol "Seara micului meloman" difuzata sambata intre orele 11:45-12:30.
• Incheierea parteneriatului valabil pana la Jocurile Olimpice de vara 2004 - Atena intre SRR Comitetul Olimpic Roman si Fundatia Olimpica Romana.
• Radio Romania Cultural realizaeaza o data pe luna in prima sambata de la 15:00, emisiunea "Marturii, confesiuni, profetii".
• Emisiunea "Dimineti de weekend" se imbogateste cu o noua rubrica "Radio Seminar de istoria muzicii".
• Radio Timisoara lanseaza in eter emisiunea "Trasee turistice culturale" difuzate o data pe luna de la 18:15. Emisiunea isi propune stimularea turismului cultural in zona Banatului.
• Pe canalul Radio Romania Cultural debuteaza mini-revista cotidiana "Clasici ai muzicii usoare romanesti care va insuma circa 100 de minute saptamanal".
• Societatea Romana de Radiodifuziune organizeaza impreuna cu Ambasada SUA seminarul "Management si marketing" precedat pe un seminar pe aceeasi tema la Radio Cluj.
Noiembrie 5 - Canalul Radio Romania Cultural lanseaza emisiunea "Jazz pe romaneste" in fiecare marti la orele 19:15 si 20:00 - Emisiunea isi propune sa valorifice patrimoniul cotidian al geniului.
Noiembrie 6 - Radio Romania Muzical transmite "Muzica azi" realizata in colaborare cu Sectiunea Natioanla Romana a societatii Internationale de Muzica Contemporana si difuzata in fiecare luni intre orele 20:15 - 21:00.
Decembrie - Radio Romania International obtine doua premii la Concursul National pentru jurnalism, participant la categoria reportaj radiofonic.
Decembrie - Radio Timisoara inaugureaza emisiunea "Intre plus si minus infinit" difuzata miercurea la orele 19:05.

Anul 2003


Martie - Radio Romania Acutalitati transmite in direct un reportaj realizat de un post avion american aflat in misiune in Pacific.
• Radio Timisoara initiaza o noua emisiune economica "Magazinul Economic", difuzat saptamanal in lb.germana cu adresabilitate catre investitorii straini vorbitori de limba germana.
• Radio Documenatrul artistic - Libertatea e inauntrul nostru a abtinut premiul "Alice Blomstrom" important radiofonist in documentul "Feature".
• Radio Timisoara intiaza o emsiune in limba bulgara dedicata minoritii bulgaresti din regiune.
Aprilie- Radio Romania actualitati trimite in Irak 14 reporteri speciali ce transmit in direct conflictul din Golf
• In urma unui sondaj IMAS radio Romania Actualitati este liderul national al posturilor de radio.
Martie 12 - Radio3 Romania Tineret aniverseaza trei decenii de activitate.
Premiera absoluta in presa audio vizuala; o echipa de reporteri speciali de la Radio Romania a transmis direct de pe un portavion american in timpul razboiului din Irak. Notorietatea si credibilitatea fac din Romania Actulitati liderul nationalal posturilor de radio cu o audienta de 43,8% (sondaj IMAS).
• Radio Romania participa la Zagreb la Conferinta Internationala de Teatru.
• La Radio Romania anul 2003 se afla sub semnul aniversarii a 75 de ani de la lansarea la 1 noiembrie 1928 a primei emisiuni in eter prin realizarea unor proiecte majore destinate ascultatorilor; adaptarea continua a programelor la cerinta ascultatorilor si modernizarea conceptiei editoriale potrivit tendintelor din spatiul european si euroatlantic. Modernizarea retelelor de emitatoare in colaborare cu Societatea Nationala de Radiocomunicatii.
Martie 20 - In premiera Radio Romania organizeaza "Gala Premiilor de Jazz", manifestre care a reunit cei mai mmari jazzmani ai momentului.
Mai 15 - Radio Oltenia Craiova initiaza emisiunea "Studioul cetateanului deidcat relatiei autorilor cu cetatenii pe problemele de mediu" energie- consumator.
Septembrie - La Radio Romania Cultural, Redactia Teatrului National Radiofonic initiaza zilele comediei romanesti, de luni pana sambata la ora 13:30.
Septembrie - La cea de-a 5-a editie a Festivalului de emisiuni radio-tv pentru minoritatile nationale marele premiu a revenit Postului Radio Oltenia.
Octombrie 19 - La Radio Romania Cultural - artistica, emisiunea Cafeneaua Literar - Artistica, initiaza un ciclu de coproductii realizate in colaborare cu Rai Trieste.
Noiembrie - Romania Muzical si-a extins aria de acopeire avand mereu frecventa 97,6 Mhz.
Noiembrie 1 - Cu prilejiul implinirii a 75 de ani de radiofonie romaneasca presedintele Romaniei acorda inalte distinctii de stat unor fosti si actuali salariati ai radioului.
• Radio Timisoara debuteaza o emisiune "Astra Romana" de luni pana joi pret de 10 min ascultatorii pot afla despre istoria zonei si oamenii Banatului.
Decembrie - Radio Romania Actualitati a primit din partea AGER cu prilejul "Zilei Economistilor", diploma de excelenta pt realizarea celei mai bune emisuni de radio cu continut economic.
Decembrie - Radio Timisoara difuzeaza emisiunea "Orele Cetatii" in fiecare joi. • Emisiunea itineranta ca o masa rotunda la care participa reprezentatii ai autoritatilor locale si direct cu ascultatorii studiului mobil se deplaseaza in fiecare saptamana in alta zona pentru a facilita ascultatorilor dialogul cu autoritatile.
• Radio Cluj realizeaza emisiuni speciale pentru aniversarea a 35 de ani de la aparitia revistei "Echinox".
• Radio Constanta impreuna cu British Council realizeaza festivalul Romania - Marea Britanie.

Anul 2004

Martie - Radio Romania Actualitati organizeaza festivitatea de decernare a premiilor postului. Cu prilejul aniversarii a celor 50 de ani de existenta, Radio Cluj organizeaza "Caravanele Radio Cluj" impreuna cu Radio Romania Actualitati.
Aprilie - Este deschis biroul permanent Radio Romania Actualitati in Berlin.
Aprilie 21 - Radio Craiova isi ia titulatura de Postul Regional de radio "Oltenia" Craiova".
Aprilie 22 - Radio 3 impreuna cu MTV Romania organizeaza spectacolul "MTV Romanian Music awards".
Aprilie 24 - Se desfasoara la Radio Craiova prima editie a manifestarii "week-end la Casa Radio Oltenia.
Mai - Radio Iasi organizeaza pentru ascultatorii sai mai multe manifestari sub genericul "weeke-end cu prietenii ( intreceri sportive, concurs de sah, muzica".
Iunie - Orchestra Nationala de Radio sustine concerte la Roma, Bruxelles, Haga.
Emisiuni religioase la Radio Romania Tineret - Locuri ale infinitului (joi).
Iunie 7 - La RadioTargul Mures se inaugureaza emisiunea "Vara Vacantelor".
In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor VIP. Societatea Romana de Radiodifuziune primeste premiul pentru contributia sa in reflectarea realitatii.
• Radio Resita are in grila de programe emisiuni ce se adreseaza satenilor precum: "Roadele Pamantului" , difuzata in fiecare duminica la ora 10:05.
• La Radio Resita in fiecare vineri la ora 14:10 se difuzeaza in cadrul emisiunii "Dupa amiaza cu prieteni" rubrica "Memoria documentelor".
Septembrie 11-13 - Radio Romania impune cu Radio Deutsche Welle sub patronajul Bundestogului, organizeaza la Bohn "Academia de vara".
• Radio Romania transmite pe cele trei canale emisiuni religioase dupa cum urmeaza: La Radio Romania Actualitati: "Cuvant si suflet" (marti si miercuri), "Floarea darurilor" (joi), Biserica si societatea (vineri),, "Impartasire din cuvant"(sambata), "Convorbiri crestine (duminica). La Radio Romania Cultural : "Creatori intre sacru si profan / Ziduri de lumina(joi). "Miracole si fapte"/Credinta si Cunoastere(sambata) / "Comorile credintei";ABC al credintei(duminica); "Liturghia de duminica(duminica).
Septembrie - Radio Resita difuzeaza prima productie de teatru radiofonic - piesa "Nopti albe" sau Matruska a dramaturgului turc Tuncer Cucenoglu.
Octombrie 21 - La Berlin are loc concursul de radio si Televiziune "Premiul Europei". La aceasta competitie SRR a intrat in posesia trofeului "Cap de Minotaur in labirint".
• Cu prilejul Targului International de Turism, Postul Radio Romania Actualitati primeste diploma de audienta pentru transmisiunile si interviurile realizate cu ocazia acestei manifestari.
Noiembrie 1 - Are loc lansarea oficiala a emisiei digitale prin internet a postului Radio Romania Tineret care se va mai numi Radio3Net.
Noiembrie - Se realizeaza "Studiul unic de audienta radio" - sondaj privind cota de piata a celor mai mari posturi de radio. Radio Romania Actualitati este lider de piata cu o cota de piata de 24,7% si un nr de 3500000 de ascultatori.
• Radio Romania Regional ocupa locul al doilea cu 17.4% dupa Europa FM si Kiss Fm.
• Radio Romania Muzical va fi receptionat pe frecventa 104,8 Mhz in loc de 97,9 Mhz.
• Radio Romania Cultural poate fi recepionat si pe FM.
• Societatea Romana de Radiodifuziune ocupa primul loc de audienta in sondajul realizat intre 30 august-10 octombrie. Cota de piata este 42,1% Radio Romania Actualitati are o cota de 24,7% si un numar de ascultatori de 3500000. In mediul rural se inregistreaza o audienta de 30,20% iar in urban de 21,20%.
• Radio Romania Regional are o crestere a cotei de piata de la 10,8% la 17,4% ocupand locul al doilea in ierarhie.
• Radio Romania International initiaza un concurs "Jules Verne in Romania cu prilejul intalnirii a 100 de ani de la moartea scriirotului.
Noiembrie 8 - Revista programelor de radio isi schimba formatul si denumirea in "Universul Radio Romania".
Noiembrie 14 - Este initiat proiectul " Un tramvai numit Popescu" spectacol initiat din sfera poetului Cristian Popescu. Spectacolul se desfasoara intr-un tramvai.Dupa imbarcarea publicului, calatoria urmeaza biografia autorului.
• Postul Antena Satelor dedicat mediului rural isi schimba grila de programe si va emite in unde medii pe frecventele1314khz pentru Banat si Dobrogea, 630khz pentru Dambovita, Prahova, Ilfov si Giurgiu, 531Khz in Ialomita si Buzau.
Noiembrie - Societatea Romana de Radiodifuziune deschide un nou post Radio Sighet receptionat pe frecventa de unde 1404 Khz. In cele doua pre de emisiuni transmiseva fi si in limbile romana, ucrainiana si maghiara intre orele 07:00-08:00 si 17:00-18:00.
- Radio Timisoara face o donatie de cateva sute de volume de carte contribuind la infiintarea unei biblioteci romanesti la Grez (Austria).
- In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor VIP, Societatea Romana de Radiodifuziune primeste premiul pentru contributia sa in reflectarea realitatii.

Anul 2005


Ianuarie - Radio Romania realizeaza o emisiune multiplex, premiera pentru presa romaneasca , un perteneriat radiofonic national pentru romanii din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia si Muntenegru si Bulgaria.
• Radio Romania Muzical organizeaza manifestarea sub genericul - porti deschise spre cultura europeana prin care transmite in direct din salile de concert europene.Pentru inceput se fac transmisiuni din Hamburg.
• Radio Timisoara difuzeaza emisiunea "Astra Romana" cu durata de 10 minute, ora 19:00 de luni pana joi. Emisiunea este dedicata romanilor din afara granitelor.
Ianuarie 28 - Radio Bucuresti organizeaza Gala Premiilor pentru 2004. Se acorda Premiile de Excelentace vizeaza documente, cultura, civilizatia urbana, publicistica si excelenta internatioanla.Totodata se vor decerna si Premiile Redactionale Radio Bucuresti.
• Radio Romania International obtine premiul "Romania Pitoreasca" din partea Asociatiei Jurnalistilor si scriitorilor de Turism din Romania.
Februarie - Este initiat programul "Ne auzim la Majestic" care-si propune iesirea Teatrului National Radiofonic catre public. Debutul manifestarii este cu piesa de teatru "Stapanul tacerii" de Horia Garbea.
• Teatrul National Radiofonic isi continua proiectele princare iese in fata publicului prin montarea piesei Brand de H.Ibsen in ambientul Catedralei Lutherane.
Radio Romania Cultural initiaza o noua emisiune "Clasicii dramaturgiei universale".
Martie - Radio Romania Cultural organizeaza cea de-a cincea editie a Galei Premiilor.
• Redactia emisiunilor educative initiaza un nou ciclu difuzat saptamanal pe postul Radio Romania Cultural, intitulat "Stiinta si religia".Acest ciclu se asociaza unui sir de actiuni organizate de Fundatia americana Tempelton.
• Radio Romania Muzical organizeaza unspectacol din inregistrarile compozitorului Paul Constantinescu " Patimile si Inviereea Domnului".
Martie - INSOMAR - realizeaza un sondaj de opinie din crae reises ca aproximativ 50% din piata audio si zona informatiilor este ocupata de catre Radio Romania.
Radio Romania Cultural organizeaza cea de-a cincea editia a Galei Premiilor.
Aprilie 4 - Radio Romania Actualitati initiaza concursul spectacol "Europa dragostea mea - te cunosc castig".
Aprilie - Radio Romania Muzical initiaza in cadrul emisiunii "Forum coral" un ciclu dedicat corului Academic Radio in fiecare joi la ora 15:30.
• In foaierul salii de concerte "Mihail Jora", este deschisa expozitia unica in Romania "Radiouri de epoca".
• Radio Romania Muzical difuzeaza o serie de emisiuni sub genericul "Anul George Enescu".
Aprilie 24 - Teatrul National Radiofonic difuzeaza in premiera pe tara piesa "Francesca da Rimini de Gabriella d'Annuzio".
• Radio Romania Muzical mentine in grila sa de programe emsiunile "Lectura micului meloman"si "Olimpiada melomanilor".
• Radio Constanta isi propune sa mediatizeze programul "Drogurile sunt cu adevarat periculoase pentru viata ta" initiat de Asociatia Romana de lupta impotriva drogurilor".
• Radio Romania Actualitati lanseaza emsiunea " Ora de italiana" o istorie a muzicii italiene din ultimii 50 de ani ce se difuzeaza in fiecare luni la ora 23:00.
• Societatea Romana de Radio difuziune reia concursul specatcol - "Steaua fara nume".
• Studiul unic de audienta radio efectuat de Imas si Mercury, in perioada martie-aprilie 2005, releva ca posturile de radio ale Societatii Romane de Radiodifuziunea si-au consolidat pozitia de lider in ceea ce proveste audienta.
Noiembrie - Radio Romania Cultural ofera ascultaorilor sai o noua emisiune de luni pana vineri, de la 9 la 10, emisiune dedicata muzicii in care se impleteste jazz-ul, muzica populara si folclorul.
• Radio Romania Cultural propune o noua formula de emisiune muzicala "Cvintet muzical" de la ora 12:00.
• Radio Romania Actualitati initiaza o emisune care se doreste o tribuna a ascultatorului "Vorbeste-mi despre radio" difuzata in fiecare zi de miercuri si prima si a treia saptamana a lunii.
• Radio Romania Actualitati lanseaza prima editie a emisiunii interactive "In puterea noptii" de luni pana joi intre orele 23:03 - 23:59.
• Prin autoritatea Conventiei Culturale a Statelor Unite ale Americii directorul postului de radio Resita primeste Premiul International pentru pace pe anul 2005.

• Romania prinredactorul Cristina Sarbu intra in conducerea Asociatiei internationale a Femeilor Producatoare de emisiuni Radio si Televiziune(IAWRT).
• Radio Romania Muzical difuzeaza o saptamana emisiuni dedicate lui Dinu Lipatti.
• Radio Romania Muzical difuzeaza in fiecare sambata intre orele 16-18:00 o emisiunece are ca invitati persoanlitati culturale ce indragesc muzica clasica.


Anul 2006

• Anul 2006 este dedicat lui Mozart (250 de ani de la nasterea sa) la Radio Romania Actualitati. Totodata Stagiunea de concerte a SRR este dedicata marelui compozitor.
Ianuarie - Revista "Cuvantul".
Martie - Radio Romania Actualitati acorda premiile muzicale pe baza voturilor ascultatorilor postului
• Radio Romania Cultural organizeaza editia a VI-a a galei premiilor oferite de acest post de radio.
Mai 3- Redactorii Postului Public de Radio se intalnesc cu ascultatorii pentru a sarbatori "Ziua Mondiala" a Libertatii Presei.
• Emisiunea "Dialoguri europene" difuzata de trei ori pe saptamana pe Postul Radio Romania Actualitati, primeste premiul pentru cea mai eficienta campaniemedia pentru sustinerea concurentei loiale. Premiul este acordat in cadrul "Galei Platforma CEFTAG (Platforma Central Europeana).
Iunie - Societatea Romana de Radiodifuziune prin Postul Radio Romania Muzical sub auspiciile Uniunii Europene de Radio organizeaza preselectia pentru Concursul International de Interpretare destinat tinerilor muzicieni "Concertino Praga".
19 Iunie - Radio Romania Cultural lanseaza o noua emisiune matinala zilnica "Espresso".
Iulie 1 - Radio Romania Muzical transmite in direct din capitala Olandei "Maraton Mozart la Concertgebonw Amsterdam".
• Radio Ramania Actualitati realizeaza emsiuni dedicate demersurilor legate de aderare a Romaniei la UE.
August - La Radio Romania Actualitati intra in functiune un nou sistem digital de productie si emisiuni Radio Man. Intr-o prima etapa, sistemul va functiona numia in timpul programului de seara, intr orele 20.05 - 21.00.
August - Cu prilejul anului Ibsen (100 de ani de la moartea dramaturgului norvegian). Radio Romania Cultural realizeaza programe speciale dedicate acestui eveniment.
August 3 - Radio Timisoara va emite in frecventa FM (105,9) cat si prin staelit.
Intr-un sondaj realizat de Consiliul National Al Audiovizualului Romania Actualitati figureaza ca fiind cel mai ascultat post in ceea ce priveste stirile politice.
• Radio Bucuresti, postul public al Capitalei premiat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucurestipentru abordarea cu profesionalism a problemelor economice si ale mediului de afaceri.
Noiembrie - Productie de teatruRadiofonic a Radio Romania si Top Ten - Radio Drama, Prix Europa 2006, Berlin.
• SRR semneaza u parteneriat de colaborare cu Radio Slovacia.
• Radio Romania Actualitati a primit premiul de Excelenta pentru promoarea pietei de capital la a cince editie a Galei Premiilor pietei de capital.
Noiembrie 9 - Revista pentru programe Radio isi schimba denumirea in "Radio Romania".

Anul 2007


Ianuarie - 9 editii ale programului Radio Romania Muzical vor gazdui festivalul de muzica de la Edinburgh. 2006 in cadrul careia se va difuza integrala simfoniilor de Beethoven si A.Bruckner.
• SRR primeste premiul de excelenta pentru promovarea non-violentei din partea "Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor.
Ianuarie 26 - Societatea Romana de Radiodifuziune incheie un acord de cooperare cu Radioul Public din Bulgaria.
Februarie 19 - Radio Romania Muzical [pate si ascultat in toata tara si in numeroase tari europene, program transmis prin Satelitul Thor III.
Martie 11 - Radio Romania Actualitati decerneaza premiile muzicale ale postului.
Martie 12 - Auditie cu public a spectacolului Teatrului National Radiofonic:"Infinitul Brancusi" de Valeriu Butulescu.
Martie 19 - Radio Romania Cultural si-a desemnat laureatii pentru anul 2006.
Martie 24 - Radio Romania, post unic dedicat muzicii clasice si jazz-ului, implineste 10 ani de existenta.
Mai 9 - In zona Europei se desfasoara proiectul "Martor literar european".Toate emisiunile dedicate zilei Europei vor fi ascultate pe siteul proiectului, gazduit de Radio 3 Net. Proiectul se desfasoara simultan in 5 tari europene.
• Reprezentantii Radio Romania premiati de catre Comisia Europeana cu prilejul Concursului "Reporter european".
Aprilie 16 - Radio Romanaia un numar record de premii si nominalizari la premiile Clubului Roman de presa.
Aprilie 17 - Agentia de presa Rador lanseaza un nou format de newsletter. Acesta va avea doua editii transmise zilnic intre orele 14 si 20:00.
Aprilie 20 - Acord de colaborare intre SRR si Radiodifuziunea Socioculturala din Marele ducat de Luxemburg.
Mai - Radio Romania primeste cele mai multe premii si nominalizari la festivitatea "Premiile Clubului Roman de Presa".
• Radio Romania devine membru al Comisiei Radio a Uniunii Europene de Radio si Televiuziune.
• Targul de carte Gaudeamus trimite Romania in calitate de invitat de onoare la Targul de carte pentru copii si tineret de la Saarbrucken, Germania. Evenimentul este inclus in programul Luxemburg si Marea Regiune - Capitala Culturala Europeana 2007.
Mai 24 - Festivalul "Prix Marulic" organizat in fiecare an de la Radio Croatia, reuneste productii radiofonice (documentare si piese de teatru) din toata lumea. Radio Romania este producatorul piesei castigatoare "Bucharest Underground" si invita publicul la avanpremiera piesei de teatru de la Hotel Majestic.
• Radio Romania devine membru al Consiliului Director COPEAM( Conferinta permanenta a audio-vizualului mediteranean).Membru COPEAM era din anul 2002.
Iunie - Sunt desemnati castigatorii concursului "Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana" organizata de RRJ, 107 castigatori din intreaga lume.
15 Iunie - Agentia RADOR, desfasoara cea de-a doua editie a Zilelor Agentiilor de Presa, la Palatul Parlamentului cu atelierul "Cum utilizam informatia de presa".
Iunie/August - Radio Romania si Loteria Romana organizeaza trei spectacole muzicale sub genericul "Radio Romanaia Estival".
• Radio Romania si Arcub se alatura de cei mari si cei mici in serbarea zilei Copilului din Parcul Cismigiu.
14 iunie - Ion Petrovici alaturi de Editura "Casa Radio" lanseaza volumul "Talent Oratoric" la Centrul de Presa al SRR.
Iulie - Festivalul de Muzica Tanara Prometheus 2007 in direct pe Radio 3 net.
5 Iulie - Dubla lansare la Casa Radio.Grupul editorial Rao si Radio Romania, sub inaltul patronaj al Ambasadei Bulgariei lanaseaza volumele "Ciocoii noi cu BodyGuard" de Dinu Sararu (editie in limba engleza) si "Abisurile Dragostei" de Kiril Hristov.
30 septembrie - Radio Romania si Casa de Productie Roton au onoarea de a va invita joi, 2 octombrie la ora 16:00 la evenimentul de lansare al albumului "Sunt tanar, Doamna..."care omagiaza figura regretatului Florian Pitis.
3 Octombrie - Radio 3 Net "Florian Pitis" are onoarea de a va face cunoscut ca decreteaza ziua de 4 octombrie ziua "Florian Pitis".


Anul 2008


20 martie - Radio Romania si Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, organizeaza in perioada 18€”22 martie a treia editie a Targului Gaudeamus de la Sibiu.
15 Octombrie - Deschiderea Stagiunii teatrale 2008-2009, sarbatoreste cele 8 decenii ale Radio Romania. Nouasprezece teatre ale capitalei isi lanseaza stagiunile in fata trecatorilor din Bucuresti, celebrand 80 de ani de radiofonie romaneasca.
30 Septembrie - Radio Romania si Editura Cd Press, lanseaza joi, 2 oct la Centrul de Presa al SRR, cartea "Masinaria electorala" de Cristina Vasiloiu.
24 Octombrie - Expozitia "80 de ani de radiofonie si Radio Romanesc 1928-2009" se deschide in holul Studioului de Concerte Mihail Jora.
27 Octombrie - Are loc auditia cu public a spectacolului "Pescarusul impaiat" de Matei Visniec, premiera absoluta difuzata la Radio Romania Cultural.
28 Octombrie - BNR lanseaza moneda aniversara Radio Romania. Este confectionata din argint si cantareste 31 de grame.
3 Noiembrie - Postul de radio Antena Satelor a fost distins cu Marele Premiu al Fundatiei Nationale de Civilizatie Rurala "Niste Tarani", pentru "apararea promovarea si progresul civilizatiei rurale romanesti si la consacrarea identitatii nationale si de spirit".
19 Noiembrie - Incepe cea XV-a editie a Targului International "Gaudeamus - Carte de Invatatura " organizat de Radio Romania.

Anul 2009


15 Martie - Are loc cea de-a VII-a editie a Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati la Sala Radio.
17 Martie - Bruxelles gazduieste doua recitaluri ale vestitului violonist Alexandru Tomescu, acompaniat la pian de Horia Mihail.
29 Aprilie - Gala Premiilor Uniter 2009, premiaza Teatrul National Radiofonic pentru specatcolul radiofonic "Ionesco, cinci piese scurte", de Eugen Ionesco, in regia artistica a lui Alexandru Dabija, o productie a Teatrului National Radiofonic

Istoric 24 Iunie 2010, 12:22

Anii 70

Anii 70
Istoric 24 Iunie 2010, 12:21

Anii 60

Anii 60
Istoric 24 Iunie 2010, 12:18

Anii 50

Anii 50
Istoric 24 Iunie 2010, 12:17

Anii 40

Anii 40
Istoric 24 Iunie 2010, 12:14

Anii 30

Anii 30
Istoric 24 Iunie 2010, 12:11

Anii 20

Anii 20
Istoric 23 Iunie 2010, 16:10

Istoric - Societatea Română de Radiodifuziune

Istoric - Societatea Română de Radiodifuziune

www.radioromania.ro

SIGHET: Evenimentul „De Florii în satul maramureșean” revine

SIGHET: Evenimentul „De Florii în satul maramureșean” revine

Pe 28 aprilie va avea loc un concert de cântece religioase interpretate de coruri, grupuri vocale și interpreți.

SIGHET: Evenimentul „De Florii în satul maramureșean” revine
România, condamnată de CEDO pentru revenirea asupra unor sentințe legate de Holocaust

România, condamnată de CEDO pentru revenirea asupra unor sentințe legate de Holocaust

CEDO a stabilit că România trebuie să le plătească reclamanţilor 8.500 euro.

România, condamnată de CEDO pentru revenirea asupra unor sentințe legate de Holocaust
Alegeri 2024: 46,6% dintre alegători declară că ar vota PSD-PNL la europarlamentare

Alegeri 2024: 46,6% dintre alegători declară că ar vota PSD-PNL la europarlamentare

La alegerile europarlamentare și locale, aproximativ 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur.

Alegeri 2024: 46,6% dintre alegători declară că ar vota PSD-PNL la europarlamentare
BRAȘOV: Campania „Dar din suflet” pune la dispoziție tichete sociale pentru seniori

BRAȘOV: Campania „Dar din suflet” pune la dispoziție tichete sociale pentru seniori

Ultima zi în care seniorii brașoveni își pot ridica tichetele sociale este 30 aprilie.

BRAȘOV: Campania „Dar din suflet” pune la dispoziție tichete sociale pentru seniori

Rusia anunță ca va intensifica loviturile asupra armelor occidentale din Ucraina

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina va primi mai multe...

Rusia anunță ca va intensifica loviturile asupra armelor occidentale din Ucraina

Premierul Ciolacu a cerut ca pensiile să fie acordate înainte de Paște

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii să ia măsurile...

Premierul Ciolacu a cerut ca pensiile să fie acordate înainte de Paște

Peste 500.000 de autoturisme, produse la uzinele de la Mioveni și Craiova în 2024

Autoritățile plănuiesc conectarea orașelor cu Bucureștiul și...

Peste 500.000 de autoturisme, produse la uzinele de la Mioveni și Craiova în 2024

Ministerul Sănătăţii: 28 de medicamente inovative au fost incluse pe lista de compensate şi gratuite

Pe lista de medicamente compensate și gratuite vor fi...

Ministerul Sănătăţii: 28 de medicamente inovative au fost incluse pe lista de compensate şi gratuite

4 arbitri români, la EURO 2024

Pe listă se află Istvan Kovacs (arbitru de centru), Vasile...

4 arbitri români, la EURO 2024

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, la RRA, despre camerele instalate în școli: „Să fie folosite unde e nevoie de dovezi”

Despre apariţia şi consecinţele violenţei în şcoli, a vorbit...

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, la RRA, despre camerele instalate în școli: „Să fie folosite unde e nevoie de dovezi”

Salariul minim european: Proiectul de lege, în lucru la Ministerul Muncii

IMM-urile nu sunt de acord cu aplicarea unui salariu minim...

Salariul minim european: Proiectul de lege, în lucru la Ministerul Muncii

România, pe ultimele locuri din UE la achiziționarea de cărți online

Doar 2,2% dintre români au cumpărat un e-book în ultimele luni.

România, pe ultimele locuri din UE la achiziționarea de cărți online