Posturile Radio România anunţă noutăţi în grila de programe

Posturile Radio România anunţă noutăţi în grila de programe

Posturile Radio România anunţă noutăţi în grila de programe

11 Septembrie 2023, 12:16

Cu peste 3 milioane de ascultători zilnic, posturile Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internaţional şi Reţeaua Studiourilor Regionale) ocupă aproape un sfert din timpul total de ascultare la nivel național, fapt care plasează Societatea Română de Radiodifuziune pe primul loc în preferinţele ascultătorilor. Din 11 septembrie, posturile Radio România revin la grila de toamnă cu şi mai multă informaţie, muzică, transmisii în direct de la marile evenimente sportive, culturale, sociale, politice, interviuri, reportaje.

Radio România Actualităţi - programele de ştiri şi Matinalul rămân cele mai ascultate emisiuni de radio din România în ultimii 30 de ani. De luni până vineri, după jurnalul orei 10:00, sosesc în studio Prietenii de la Radio. Probleme la zi, imediat după jurnalul orei 13:00, rămâne emisiunea marilor răspunsuri. La Reporterii Actualităţii, imediat după ştirile orei 14:00, nu va lipsi niciun subiect de mare impact din Bucureşti şi din ţară, aşa cum se va întâmpla şi în programul de drive time Obiectiv România. Inteligenţa artificială, noutăţile IT, noile tehnologii şi informaţii la zi din cercetarea ştiinţifică sunt subiectele emisiunilor Smart Box, Internet Café, Lumea de mâine. Va continua proiectul editorial Academica, realizat împreună cu Academia Română. Lumea politicii internaţionale va fi dezvăluită în emisiunile Agenda Globală şi EuroAtlantica.

Personalități care au determinat schimbări, care au lăsat o amprentă semnificativă asupra domeniillor lor de activitate, vin marți, după ora 21:00, la Oameni care mișcă România.

Serviciul de noapte revine şi el pentru insomniile celor care poate au scăpat peste zi evenimentele mari ale actualităţii.

Poiana lui Johann va deschide weekendul vineri după amiază cu poveşti de life style şi muzică de colecţie, imediat după ştirile orei 15:00.

Radio Romania Cultural

Debutul grilei de toamnă la Radio România Cultural coincide cu un eveniment special care va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Național București.

Radio România Cultural readuce, pe scena TNB, un eveniment emblematic: Nocturnele, inițiate de Miriam Răducanu.

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, va avea loc performance-ul: RADIO-NOCTURN. “Gigi Căciuleanu / Confesiuni”.

Coregrafiile lui Miriam Răducanu și Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Țăndărică începând cu finalul anilor ‘60.

Sub genericul Memories, Radio România Cultural o va omagia, în această toamnă, pe Monica Lovinescu, jurnalistă și însemnat critic literar în perioada de după război, cea mai importantă voce feminină a exilului românesc.

Proiectul Radio România Cultural va debuta cu seria „Martor“, în care secvențe din jurnalele Monicăi Lovinescu vor fi povestite de oamenii pe care i-a cunoscut.

Tot în această toamnă, Radio România Cultural va emite în direct o săptămână de la cea mai mare expoziție Brâncuși din ultima jumătate de secol, care va avea loc la Timișoara.

Antena Satelor – o nouă calătorie, o nouă poveste a vieții la țară! Din 11 septembrie, Antena Satelor va bate din nou în poarta ascultătorilor săi. La propriu! Echipe de jurnaliști vor pleca și în această toamnă în caravana editorială. Fermierii vor găsi și ei la Antena Satelor ocazia să își spună bucuria și necazul, dar și locul în care să afle ce este nou și productiv în agricultura mondială. Tinerii vor fi o prezență permanentă în programe, iar producțiile multimedia, podcasting, online și social media vor oferi fiecăruia, tot timpul, acces la lumea satului.

Radio România Braşov - scena de teatru se mută pe frecvența Radio România Braşov, de luni până vineri, de la ora 23:00. Iar ziua, în amiaza mare, de la 14:00 la 15:00, Vocea Brașovului dezbate tot ce se întâmplă în oraş: care sunt motivele pentru care la Braşov este cea mai scumpă apă, de ce nu se asfaltează străzile, cum poate deveni Brasovul capitala verde a României, în lipsa pistelor pentru biciclete şi multe alte subiecte de interes.

Bucureşti FM - Aici e Capitala: good vibe şi info util matinal, în Bună Dimineaţa Bucureşti (6:00-10:00), actualitate, timp liber, locuri de vizitat, reportaje și interviuri realizate de jurnaliștii posturilor Radio România Regional, în De Zece ori România- emisiune multiplex (10:00-11:00), evenimente, cultura urbană şi artiști invitați, în Ore Deschise (11:00-14:00), dezbateri publice În Comunitate (14:00-15:00), actualitatea zilei, trafic, sănătate, sport, IT, pe Sens Unic (15:00-19:00), muzică pe bandă şi vorbe despre ea, în Play the Day (19:00-22:00). Vineri, sâmbătă şi duminică, rockerii ascultă Studio Rock, Hit Single Rock și Istoria Rockului. Dacă e weekend, e City Break (08:00-12:00 și 15:00-19:00), iar vineri preia microfonul Generaţia Z (21:00-22:00).

Radio România Cluj anunţă noutăţi în grila de toamnă - postul pentru minorități vine cu o ofertă pentru comunitățile maghiare din zona Sălajului și propune o abordare integrată a temelor de interes cu programul în limba maghiară de la Radio România Târgu Mureș. Radio Antena Sibiului poate fi ascultată zilnic între orele 15:00-17:00 şi, în nordul țării, Radio Sighet vine cu o ofertă editorială destinată comunității românești din dreapta Tisei dar și etnicilor ucraineni care s-au refugiat în această zonă. Radio România Cluj lansează cel de-al patrulea podcast al studioului, dedicat personalităților culturale invitate în emisiunea Serile Radio Cluj.

Radio România Constanţa - spune, în fiecare zi, Bună dimineața, apoi ia Pulsul zilei și vorbește despre ce trebuie făcut pentru ca viața dobrogenilor să fie mai bună, iar pe drumul spre casă rămâne pe Sens Unic. Este pretutindeni în Dobrogea pentru a pune întrebări și a căuta răspunsuri.

Radio România Oltenia Craiova - Perfect și simplu. Din 11 septembrie, mai multă informaţie și mai multă muzică se aude la Radio Craiova - Bună dimineața, Oltenia!Sens unic și Pulsul zilei dedică 4 ore ştirilor, reportajelor, interviurilor, evenimentelor din comunitatea locală. Dacă e weekend şi e trecut de ora 10:00, e Dependent de muzică la Radio Oltenia. De luni până vineri, imediat după miezul nopţii începe Teatru Radiofonic. Interesant este că, în fiecare miercuri, de la ora 19:00, suntem Absolviţi de ignoranță, într-o emisiune cu actori, muzicieni, scriitori, artiști plastici, critici literari și critici de teatru. De vorbă fără catalog este locul unde elevii își spun poveștile şi îşi dezvăluie proiectele.

Radio România Iaşi este Vocea Moldovei şi începe ziua dimineaţa devreme, la ora 6:00. Până la ora 10:00 Matinalul vine cu ştiri, actualităţi, propuneri de petrecere a timpului liber, informaţii culturale, utilitare şi de interes social. Pulsul Zilei este dedicat „subiectelor fierbinţi” din regiunea Moldovei. Pentru ascultătorii activi, emisiunea de actualităţi Sens Unic oferă alternativa unei audiţii mobile - info trafic, ştiri şi muzică, reportaje, interviuri, relatări. Pentru cei ce iubesc tradiţiile, Un cântec pentru fiecare - două ore de folclor autentic, urmate de grupajul emisiunilor culturale, în fiecare zi, până la ora 22:00.

Radio România Reşiţa aduce, din 11 septembrie, dimineţi dinamice, cu informaţii, evenimente culturale şi concursuri. Aflaţi ce se întâmplă chiar acum, ascultaţi poveşti care contează și participaţi la dezbateri on-air și on-line la Pulsul Zilei. Uitaţi apoi de stress în Club 105, 6 FM, iar seara urcaţi în Taxi muzical. Weekend-ul este rezervat distracţiei şi relaxării. Iar dacă aţi ratat emisiunile preferate, ascultaţi podcastul online pe radioresita.ro.

Radio România Târgu Mureş vine în această toamnă cu noutăţi pentru iubitorii de teatru radiofonic: programul Nopți de teatru radiofonic, difuzat zilnic, de luni până vineri, între orele 23:00 – 01:00, după emisiunea culturală Pasaj urban. În timpul săptămânii, programul știrilor a fost prelungit până la ora 22.00, iar sâmbăta și duminica vor fi știri din oră în oră, începând de la 8 dimineața. Bună dimineața, Transilvania!, Pulsul zilei și Sens unic rămân principalele programe de informaţii ale postului. Postul Radio România Târgu Mureș se difuzează și pe platformele de streaming online, pe paginile de internet proprii, în limbile română și maghiară.

Radio România Timişoara - Bună dimineaţa, Vest va fi salutul postului, din 11 septembrie, încă de la prima oră, în Matinal, cu informații, reportaje, muzică bună. Imediat după știrile orei 11:00, Pulsul zilei vine, de luni până vineri, cu informaţii despre ceea ce contează în Banat. Cele mai importante subiecte de actualitate sunt analizate, alături de ascultători, la Dezbaterea Zilei, între 14:00 și 15:00. Radio România Timişoara rămâne pe Sens Unic, de luni până vineri între 15:00 și 19:00, pentru ca apoi, timp de două ore, Cultura la 2 pași să pătrundă în viața culturală a cetății. În weekend continuă cea mai longevivă emisiune muzicală de la Radio Timişoara - Pop matineu, iar duminica, de la ora 22:00, instalați-vă comod în fotolii pentru că începe Teatru radiofonic. Emisiunile celor 10 minorități din vestul țării arată că, în Banat, multiculturalitatea, buna înțelegere și respectul și-au păstrat, de-a lungul istoriei, valoarea.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția 30
Comunicate de presă 21 Noiembrie 2023, 16:11

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția 30

”Gaudeamus înglobează ca o instituție tot ceea ce este seducător, incintant și pragmatic, într-un...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediția 30
Participanți din Asia și din Europa la conferința Media & Culture Days
Comunicate de presă 16 Noiembrie 2023, 18:21

Participanți din Asia și din Europa la conferința Media & Culture Days

La Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București, a început conferința Media & Culture...

Participanți din Asia și din Europa la conferința Media & Culture Days
Sub semnul Spaniei: clarinetistul Pablo Barragán interpretează o lucrare semnată de Óscar Navarro
Comunicate de presă 15 Noiembrie 2023, 15:40

Sub semnul Spaniei: clarinetistul Pablo Barragán interpretează o lucrare semnată de Óscar Navarro

Vineri, 17 noiembrie (de la ora 19:00), la Sala Radio vă veți bucura de un concert derulat sub semnul Spaniei....

Sub semnul Spaniei: clarinetistul Pablo Barragán interpretează o lucrare semnată de Óscar Navarro
Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința "Media & Culture Days"
Comunicate de presă 13 Noiembrie 2023, 15:21

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința "Media & Culture Days"

Radio România organizează, în zilele de 16 şi 17 noiembrie a.c., în parteneriat cu ABU...

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința "Media & Culture Days"
Dirijorul portughez Bruno Borralhinho, violonista Simina Croitoru și violoncelistul Radu Sinaci, pe scena Sălii Radio
Comunicate de presă 10 Noiembrie 2023, 14:29

Dirijorul portughez Bruno Borralhinho, violonista Simina Croitoru și violoncelistul Radu Sinaci, pe scena Sălii Radio

Dirijorul și violoncelistul portughez Bruno Borralhinho, director artistic al Ansamblului Mediterrain - Berlin și membru...

Dirijorul portughez Bruno Borralhinho, violonista Simina Croitoru și violoncelistul Radu Sinaci, pe scena Sălii Radio
Corul Academic Radio prezintă "Peer Gynt", comemorându-l pe Edvard Grieg
Comunicate de presă 07 Noiembrie 2023, 13:02

Corul Academic Radio prezintă "Peer Gynt", comemorându-l pe Edvard Grieg

Miercuri, 8 noiembrie (de la ora 19:00), Corul Academic Radio vă invită la Sala Radio la primul său concert...

Corul Academic Radio prezintă "Peer Gynt", comemorându-l pe Edvard Grieg
"Contemporan în România" – jazz și vernisajul expoziției "Centaur", la Sala Radio
Comunicate de presă 07 Noiembrie 2023, 10:15

"Contemporan în România" – jazz și vernisajul expoziției "Centaur", la Sala Radio

Joi, 9 noiembrie (de la ora 19:00), muzica și artele plastice își dau întâlnire la Sala Radio,...

"Contemporan în România" – jazz și vernisajul expoziției "Centaur", la Sala Radio
Câștigătorii premiilor Galei Radio România, eveniment în care a fost premiată excelența în 12 domenii de activitate.
Comunicate de presă 01 Noiembrie 2023, 21:02

Câștigătorii premiilor Galei Radio România, eveniment în care a fost premiată excelența în 12 domenii de activitate.

Radio România a sărbătorit, la 1 noiembrie, 95 de ani de existență neîntreruptă. Cu acest prilej, Gala Radio...

Câștigătorii premiilor Galei Radio România, eveniment în care a fost premiată excelența în 12 domenii de activitate.

www.radioromania.ro

BUCUREȘTI: Se inaugurează pasajul Europa Unită

BUCUREȘTI: Se inaugurează pasajul Europa Unită

Lucrările au început în februarie 2022.

BUCUREȘTI: Se inaugurează pasajul Europa Unită
DNSC: Noi postări online care promovează false oportunităţi de investiţii

DNSC: Noi postări online care promovează false oportunităţi de investiţii

Clipuri în care anumite persoane cu reputaţie la nivel naţional girează aceste "programe de investiţii" sunt publicate adesea...

DNSC: Noi postări online care promovează false oportunităţi de investiţii
SIBIU: Înarmat cu un cuțit, un tânăr a ameninţat trecătorii şi a tăiat anvelopele mai multor maşini

SIBIU: Înarmat cu un cuțit, un tânăr a ameninţat trecătorii şi a tăiat anvelopele mai multor maşini

Individul a fost internat într-o unitate medicală.

SIBIU: Înarmat cu un cuțit, un tânăr a ameninţat trecătorii şi a tăiat anvelopele mai multor maşini
Se lansează abonamentele și biletele pentru concertele începutului de an la Sala Radio

Se lansează abonamentele și biletele pentru concertele începutului de an la Sala Radio

Pe lângă concertele simfonice şi camerale propuse de Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, spectatorii se...

Se lansează abonamentele și biletele pentru concertele începutului de an la Sala Radio

SUA: Premierul Ciolacu, la Mormântul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Arlington | VIDEO

Delegația română a fost întâmpinată de directorul...

SUA: Premierul Ciolacu, la Mormântul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Arlington | VIDEO

Preţul aurului, la maxime istorice

În România, gramul de aur s-a scumpit cu aproape 7 lei,...

Preţul aurului, la maxime istorice

Fraudă de 15 milioane de euro, în comerţul cu mașini la mâna a doua

Mecanismul de fraudă utilizat de gruparea infracţională...

Fraudă de 15 milioane de euro, în comerţul cu mașini la mâna a doua

PRAHOVA: Copil rănit grav de explozia unei petarde

Minorului i-au fost amputate două degete.

PRAHOVA: Copil rănit grav de explozia unei petarde

IGPF: Aproape un milion de persoane au tranzitat frontiera în perioada minivacanţei

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate pe...

IGPF: Aproape un milion de persoane au tranzitat frontiera în perioada minivacanţei

Premieră a Teatrului Național Radiofonic: Lecția de zbor, portretul unui Icar modern

În România interbelică, un om învață să zboare, ajunge pilot...

Premieră a Teatrului Național Radiofonic: Lecția de zbor, portretul unui Icar modern

Ziua Națională, marcată printr-o ședință solemnă a Parlamentului | VIDEO

S-au împlinit 105 ani de la Marea Unire.

Ziua Națională, marcată printr-o ședință solemnă a Parlamentului | VIDEO

PSD, PNL și AUR, pe primele locuri în intențiile de vot

Două treimi dintre respondenți consideră greșită direcţia în...

PSD, PNL și AUR, pe primele locuri în intențiile de vot