Radio România Cultural devine pentru o zi radioul Giving

România se alătură mişcării internaţionale Giving Tuesday şi sărbătoreşte pe 28 noiembrie, alături de alte 100 de ţări, ziua mondială a faptelor bune.

În această zi, Radio România Cultural se transformă în radioul Giving. Realizatorii emisiunilor de actualitate vor povesti la radio ce au donat ei de-a lungul timpului şi care este fapta bună pe care o vor face marţi, provocându-i pe ascultători să facă la fel. Toată ziua vorbim la Radio România Cultural despre generozitate.

În emisiunea Oraşul vorbeşte, de la ora 10:05, Ioana Bâldea Constantinescu îi va avea invitaţi pe reprezentanţii Asociaţiei Envision, promotor al mişcării la nivel naţional.

România devine a unsprezecea ţară europeană în care oamenii sunt invitaţi să facă gesturi de bine.

Giving Tuesday a generat în 2016 donaţii online de peste 177 milioane de dolari cu implicarea organizaţiilor, companiilor, instituţiilor şi oamenilor de bine. Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor şi potenţialul mediilor sociale, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituţii publice, companii şi oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Milioane de oameni din toata lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, statut social, marchează ultima marţi din luna noiembrie prin gesturi de generozitate pentru a sprijini cauzele în care cred şi comunităţile în care trăiesc prin campanii şi evenimente de fundraising, voluntariat, donaţii în alimente, servicii şi produse.

Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au şi mai mare însemnătate şi impact când dăruim împreună.Adaugat: 27 Noiembrie 2017
Actualizat: 27 Noiembrie 2017