Evenimentele regionale, la un click distanţă de propriul calendar

Radio Timişoara oferă de câţiva ani, online, o agendă a evenimentelor din vestul ţării (culturale, de divertisment sau de business), iar la multe dintre ele sunt oferite detalii, inclusiv programul complet pe ore şi zile. Aceste evenimente sunt trecute în revistă şi în principalele emisiuni ale zilei.

Începând din această săptămână, orice viitor reper al acestei agende a evenimentelor poate fi adăugat în propriul calendar electronic de pe laptop, tabletă sau smartphone. Pentru utilizatorii Calendarului Google, de exmplu, este suficientă o apăsare a butonului Remind me with Google Calendar, care apare sub fiecare eveniment. Varianta recomandată celor care folosesc atât laptop cât şi telefon este adăugarea pe laptop / PC (mai comod), iar evenimentul va apărea pe smartphone după sincronizarea datelor.

Putem astfel să fim anunţaţi înainte de eveniment cu un timp prestabilit, să citim mai multe despre acesta, să invităm prietenii să vină şi ei şi să adauge evenimentul în propriul calendar sau să ajungem mai uşor la locul de desfăşurare, apăsând pe icon-ul pentru hartă şi deschizând astfel aplicaţia de navigaţie preferată (Google maps, de exemplu).

Utilizatorii care folosesc intens calendarul de la Google (sau compatibil cu formatul .ics) pot adăuga permanent evenimentele din Agendă într-un calendar separat, afişat la cerere. Procedura are pentru Google Calendar numai cinci paşi şi este descrisă în detaliu pe site. Se poate vedea astfel Agenda evenimentelor direct în calendarul utilizat zi de zi şi oricare dintre evenimente poate fi adăugat în calendarul personal.

Aplicaţia de smartphone Radio Romania Timişoara realizată de AudioNow (disponibilă gratuit în Magazinul Play) oferă tot din această săptămână utilizatorilor de smartphone Android un chat în care se pot loga direct cu contul de facebook, dar şi un buton pentru a suna uşor la Telefonul ascultătorului (031.504.0450), dacă vor să lase mesaje audio.

Detalii despre noile posibilităţi la www.radiotimisoara.roAdaugat: 10 Iulie 2017
Actualizat: 10 Iulie 2017