Horia Mihail revine la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio

Miercuri, 25 octombrie, de la ora 19:00, dirijorul Andrei Gocan şi pianistul Horia Mihail îşi dau întâlnire pe aceeaşi scenă, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un program pe al cărui afiş se vor regăsi lucrări de M. Ravel, L. Van Beethoven, E. Elgar şi A. Dvořák. Mormântul lui Couperin de M. Ravel va deschide programul serii, urmat de Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian şi orchestră, op. 19, de L. van Beethoven. A doua parte a concertului va cuprinde Serenada pentru orchestră şi coarde, op. 20, de E. Elgar, şi Suita cehă în re major, op. 39, de A. Dvořák.

Cu studii la Royal Academy of Music din Londra şi la Conservatorul Naţional Superior din Paris, tânărul dirijor Andrei Gocan este un nume apreciat în peisajul muzical internaţional. S-a aflat la pupitrul unor orchestre prestigioase din Germania, Franţa şi Marea Britanie, şi a colaborat cu cele mai cunoscute orchestre filarmonice din România.

Solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Horia Mihail este astăzi unul dintre cei mai bine cotaţi pianişti români. Cunoscut publicului din România în ultimii ani ca protagonist al turneului Pianul călător, dar şi ca participant în turneele Flautul fermecat, Duelul Viorilor sau Vioara lui George Enescu, organizate de Radio România, Horia Mihail a susţinut până în prezent concerte şi recitaluri în peste 18 ţări de pe 4 continente.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, www.orchestreradio.ro.Adaugat: 24 Octombrie 2017
Actualizat: 24 Octombrie 2017