Concert aniversar Ilarion Ionescu-Galaţi – 80, la Sala Radio

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi aniversează 80 de ani de activitate, printr-un concert extraordinar alături de Orchestra Naţională Radio, la Sala Radio, vineri, 27 octombrie, de la ora 19:00. Ilarion-Ionescu Galaţi a debutat, de altfel, la Sala Radio, în urmă cu 64 de ani, în 1953, când a susţinut primul său concert de vioară împreună cu Orchestra Simfonică Radio. Ulterior a devenit un dirijor cunoscut şi foarte apreciat, a susţinut turnee în Europa, Statele Unite şi Asia, şi a colaborat cu solişti de notorietate ai scenei muzicale internaţionale.

Pe afişul concertului aniversar se va afla pianistul Cadmiel Boţac, câştigător, în ultimii ani, a numeroase concursuri internaţionale, între care Premiul I la Concursul Internaţional Astana Piano Passion din Kazahstan şi Premiul I la concursurile Milano Piano Talents, Italia, şi Adilia Alieva, din Franţa.

Concertul se va deschide cu uvertura operei Euryanthe, de C. M. von Weber, urmată de Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, de F. Liszt. În partea a doua, programul va continua cu Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95 – Din lumea nouă, de A. Dvořák.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.roAdaugat: 26 Octombrie 2017
Actualizat: 26 Octombrie 2017