Alexandru Tomescu, solist la închiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio

"Anotimpurile" lui Vivaldi – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate, sunt interpretate la Sala Radio de apreciatul violonist Alexandru Tomescu, în concertul ce închide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio. 

Miercuri, 15 iunie, de la ora 19.00, concertul se desfășoară sub bagheta dirijorului britanic Jonathan Bloxham, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales etc.

Concert inedit ca amplasare și mișcare a instrumentiștilor, evenimentul ce închide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio va continua cu Mozart –  "Serenada nr. 8 în Re major pentru patru ansambluri orchestrale", lucrare ce va fi interpretată în grupuri mici, poziționate în patru zone scenice, orchestra reunindu-se pentru ultima parte a serenadei. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 45 - Despărțirea de Haydn, care se finalizează cu plecarea treptată a muzicienilor de pe scenă, un simbolic "rămas bun" până în toamnă.

În pauza concertului, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio la o întâlnire cu violonistul Alexandru Tomescu. Apreciatul solist al Orchestrelor și Corurilor Radio va participa, împreună cu Monica Isăcescu-Lup, realizatoare la Radio România Muzical, şi Tiberiu Comandaşu, redactor muzical la Editura Casa Radio, la evenimentul prilejuit de lansarea oficială a albumului său intitulat "Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvořák", recent apărut la Editura Casa Radio. 

La finalul serii, Alexandru Tomescu va oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul lansat cu această ocazie şi pe CD-ul intitulat Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru, Schubert, Dvořák, realizat de violonist în calitate de concert-maestru al reputatului ansamblu.

> Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și LIVE online pe site-urile celor două posturi de radio.

> Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele SelfPay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Foto: Alexandru "Ciumpy" Dolea/Radio România


Adaugat: 10 Iunie 2022
Actualizat: 10 Iunie 2022